11.4.07

GIOCONDA BELLI

Si no heu llegit mai a aquesta escriptora nicaragüenca, us la recomano. Vaig tenir la sort que una amiga, que havia estat brigadista en els anys 80 a Nicaragua, em regalès el llibre “La Mujer Habitada”. A partir de llavors sóc una seguidora fidel de tot allò que escriu la Gioconda Belli i unida a aquesta admiració hi ha la meva estima pel seu país.
He tingut la sort de descubrir aquella maravellosa terra centreamericana, de conèixer la seva gent, els seus neguits i la seva lluita per sortir de la situació de pobresa a la que estàn sotmesos. Desprès de les eleccions generals del passat mes de novembre han entrat en una etapa marcada per la il.lussió i l’esperança de poder superar l’endèmica situació d’empobriment. Espero i desitjo que el govern sandinista no els decebri i compleixi fil per randa amb el que ha promès. Molts països llatinoamericans han entrat en el nou segle donant pasos importants per la seva emancipació i superació de les profundes desigualtats socials que arroseguen des de masses generacions. Nicaragua no pot quedar enrere.
Aprofitant la propera diada de Sant Jordi us animu a que us regaleu i regaleu qualsevol dels llibres de la Gioconda. Segur que la seva lectura no deixarà a ningú indiferent.

1 comentari:

Lucía Solís ha dit...

Hola Amor,
Te recomiendo que entres en su web y leas la poesía que colgó con motivo del 8 de marzo. Si no quieres buscar en la red la puedes encontrar en mi blog en una entrada de ese mismo mes, tambien tengo una entrada en febrero sobre "La Mujer Habitada" (no quiero hacer propaganda pero... je,je,...) ¡Cuantas cosas compartimos, amiga!
Por cierto, en mi última entrada te paso una pregunta que me ha llegado desde otro blog ¿Cuento con tu respuesta? Un kiss