13.4.08

NOU GOVERN D’ESPANYA: NOUS REPTES AMB OPTIMISME

Satisfacció i orgull és el que he sentit al conèixer la composició del nou govern d’en Rodriguez Zapatero.
Per un costat hi ha més dones ministres que homes ministres. Per altre, i per primer cop, s’ha creat el ministeri d’Igualtat i també, per primer cop, una dona estarà al capdavant del ministeri de Defensa.
En Rodriguez Zapatero ja ha donat mostres en aquests quatre anys del seu primer mandat del seu convenciment en l’ igualtat de gènere. Només cal recordar que la primera llei impulsada pel seu govern va ser la llei contra la violència de gènere i el març del 2007 es va aprovar la llei d’igualtat, una llei que és de les més avançades d’Europa.
La nova ministra d’igualtat, Bibiana Aído, té molta feina per davant per que, malgrat aquestes lleis, que són molt bons instruments, veiem com setmana rere setmana moren dones a mans de les seves parelles, ex parelles,.... en definitiva d’homes que en algun moment de la seva vida hi han format part. Caldrà mirar en quins aspectes de la llei hi ha que posar especial èmfasi per tal d’arribar a l’objectiu desitjat, i tant reivindicat pels grups de dones i professionals implicats, de “TOLERÀNCIA ZERO VERS LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE” i “CAP MÉS DONA MORTA”.
Una part molt important de la feina de la nova ministra serà el desenvolupament de la llei d’igualtat. El seu desplegament representa un canvi notable a diferents àmbits socials i una nova forma de relacions en el món laboral, tant en el sí de les empreses, privades o públiques, com en el sí de les institucions.
Per fer tot això, la nova ministra haurà de comptar amb uns bons equips humans i amb un pressupost que li permeti desenvolupar tots els canvis necessaris així com un programa ambiciós i pragmàtic.
La nova ministra, Bibiana Aído, ha de saber que ens té al seu costat, a totes nosaltres, a les dones compromeses des de fa molts anys amb aquest treball en pro de la igualtat i de la no discriminació per cap raó. De les dones amb compromís polític i social feminista.
BIBIANA, FELICIDADES Y ADELANTE Y ÉXITO EN TU COMETIDO.